Les Aventuriers / Търсачи на приключения (1967)

Les Aventuriers / Търсачи на приключения (1967)
Филми Драма Приключенски Европейски
112 мин. 7.4 24 774

Les Aventuriers / Търсачи на приключения (1967)
Les Aventuriers / Търсачи на приключения (1967)
Година: 1967
Държава: Франция, Италия
Жанр: Приключенски, Драма, Европейски, Филми
Режисьор: Робер Енрико
Участват: Ален Делон, Лино Вентура, Джоана Шимкас, Серж Реджани
Времетраене: 112 мин.
IMDB Рейтинг: 7.4 /10 , http://www.imdb.com/title/tt0061376/


Дързък пилот, автомобилен състезател и красива художничка в капан срещу акули...
Двама приятели, смели авнтюристи и една изобретателна красавица, поели по следите на изгубено съкровище в Средиземно море, стават жертва на измама и разкриват двойна игра...
"Търсачи на приключениия" на режисьора Робер Енрико е втора адаптация на романа на Жозе Джовани - необикновено съчетание от романтична драма и стил "ноар" от 60-те с участието на две от иконите на френското кино - Лино Вентура и Ален Делон, които впоследствие снимат заедно в култовия трилър "Кланът Сицилия" /1969/. Главната женска роля се изпълнява от малко популярната канадска актриса Джоана Шимка, известна повече чрез брака си с актьора Сидни Поатие.
Ролан и Маню са приятели. Всеки има своя мечта – Ролан изобретява автомобилен двигател, Маню е безразсъден летец, а Летисия създава скулптури от намерени предмети и бленува да закупи старо имение в Прованс. Но в един прекрасен ден те изоставят живота в Париж и се отправят на пътешествие в търсене на съкровище, потънало в Средиземно море. Според получената информация, на дъното на океана край бреговете на Конго лежи катастрофирал самолет, пълен с богатства. Тъкмо се надяват, че щастието най-после им се е усмихнало и късметът ще ги споходи и се оказва, че има и други заинтересовани от богатството на изгубения самолет. Пътешествието им до Африка разкрива двойна игра и авнтюристите трбява да навържат частите в нея. Кръгът се затваря някъде в южна Франция.
[media=http://www.youtube.com/watch?v=Z3ZRPV3DfL8]

Loading...