A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)

A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)
Филми Комедия Музикален
96 мин. 8.0 13 588
Don't miss it! The funniest picture ever made!

A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)
A Night at the Opera / Една нощ в операта (1935)
Loading...
Година: 1935
Държава: САЩ
Жанр: Комедия, Филми
Режисьор: Сам Ууд
Участват: Гроучо Маркс, Чико Маркс, Харпо Маркс, Кити Карлайл, Алан Джоунс, Маргарет Дюмон, Уолтър Улф Кинг, Зигфрид Руман
Времетраене: 96 мин.
IMDB Рейтинг: 8.0 /10 , http://www.imdb.com/title/tt0026778/


Покровителката на изкуствата мисис Клейпул възнамерява да плаща грандиозна сума на оперната звезда Ласпари – по 1000 долара на представление. Хей, може би затова й викат "гранд опера"! И "гранд комедия" също, с Граучо, Чико и Харпо, натъпкани в самостоятелна каюта на презокенския кораб, с гегове и незабравими лафове по всички палуби, много музика и две твърдо сварени яйца, моля – всичко това, заедно с провалянето интригите на Ласпари малко помощ за двама млади и влюбени (Кити Карлайл и Алан Джоунс). За да спасят операта, нашите герои първо трябва да я разрушат. А преди това трябвада се промъкнат на кораба без билети, (но с бради), да разкъсат на парченца юридическите аргументи в в един договор, да извадят душата на важната мисис Клейпул (Маргарет Дюмон) и да отприщят такова веселие, че мнозина да определят този за най-хубавия им филм. Вижте, за да повярвате!
В "Една нощ в операта" братя Маркс дължат успеха си абсурдното си поведение. Във филма всичко е разбъркано, разрушена е нормалната логика. Говорящото кино дава възможност на братя Маркс да осъществяват триковете си и чрез словото. Граучо и Чико широко използват играта на думи, а Харпо продължава нямата бурлеска.
[media=http://www.youtube.com/watch?v=uBW2S8IEImM]