Движение вверх / Движение нагоре (2017)

Движение вверх / Движение нагоре (2017)
Филми Драма Руски Спортен
133 мин. 6.6 73 798

Движение вверх / Движение нагоре (2017)
Движение вверх / Движение нагоре (2017)
Година: 2017
Държава: Русия
Жанр: Филми, Драма
Режисьор: Anton Megerdichev
Участват: James Tratas, Владимир Машков, Marat Basharov, Джон Савидж, Иван Колесников, Andrey Smolyakov, Сергей Гармаш, Кирил Зайцев, Irakli Mikava, Егор Климович, Kuzma Saprykin, Viktoriya Tolstoganova
Времетраене: 133 мин.
IMDB Рейтинг: 6.6 /10 , http://www.imdb.com/title/tt5987402/


Филмът е заснет по действителен случай – финалният мач по баскетбол между отборите на СССР и САЩ на Олимпиадата в Мюнхен през 1972 г.
Никой не вярва, че е възможна победа над непобедимия, великолепен американски отбор. Никой, освен един велик човек – треньорът на националния отбор на СССР. Той знае, че е създал най-силния отбор, и ще накара първо своите играчи, а след това и целия свят, да вярват в това.
Силно драматичен филм, който ще ви направи съпричастни към една победа на духа, към инфарктните три секунди, но и ще ви разкрие задкулисието на тази блестяща победа – спортните функционери, офицерите от КГБ, пресинга, на който са подложени спортистите. Ще ви разлюлеят човешки съдби, ще ви трогнат проявите на любов и дружба, ще бъдете омерзени от страхливци и кариеристи, ще вярвате, ще се борите, ще полетите... нагоре!