Yellow Sky / Жълто небе (1948)

Yellow Sky / Жълто небе (1948)
Филми Уестърни
98 мин. 7.4 24 433
It was as if the YELLOW SKY had sought them out... where fate had forgotten them and life had left them behind!

Yellow Sky / Жълто небе (1948)
Yellow Sky / Жълто небе (1948)
Година: 1948
Държава: САЩ
Жанр: Филми, Уестърни
Режисьор: Уилям Уелман
Участват: Грегъри Пек, Ан Бакстър, Ричард Уидмарк, Робърт Артър, Джон Ръсел, Хенри Морган, Джеймс Бартън, Чарлз Кемпер .
Времетраене: 98 мин.
IMDB Рейтинг: 7.4 /10 , http://www.imdb.com/title/tt0040978/


Изминали са две години от края на Гражданската война между Севера и Юга, но мнозина от разформированите отряди от ветерани не се връщат в правия път, а създават банди, за да грабят мирното население. Една такава банда, след пореден удар уцелва джакпота и се скрива от преследването на федералните войски в нажежена от слънцето и брулена от всички ветрове пустиня в Долината на смъртта. В търсене на вода и храна, на границата между живота и смъртта, те се натъкват на изоставен град със странното наименование Жълто небе. В този опустошен свят, гангстерите откриват болен старец-златотърсач и неговата красива внучка Констанс Мей "Майк" (Ан Бакстър). Скрили се от преследвачите, получили вода и храна, бандитите започват да се оглеждат и разбират, че тези двамата не са просто така останали сред стените на мъртвия град. Цялата вина е в златото, намерено от дядото. Решавайки да заграби златото, шайката е готова на всичко, но не е съдено плановете им да се сбъднат. Водачът на бандата Джеймс "Щастливеца" Доусън (Грегъри Пек) се влюбва в красивата внучка и не дава да се посегне върху момичето, дори и ако цялата банда насочи оръжие срещу него...

Изглежда ползвате разширение за блокиране на реклами “Adblock”
Моля спрете Вашето “Adblock” разширение или добавeте сайта ни като изключение
за да гледате филми свободно от него.
Ние също не обичаме рекламите, но сайта се издържа от тях. Благодарим ви за разбирането!
Как да добавя изключение за сайта в моето “Adblock” разширение?
Adblock
Adblock Plus
uBlock Origin
1. Натиснете върху иконката на Adblock в горния десен ъгъл.
2. От менюто изберете "Не изпълнявай за страниците в сайта".
3. Ще се появи нов прозорец в който трябва да натиснете върху "Изключи". Страницата ще се презареди. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на Adblock Plus в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху надписа "Разрешено за сайта" , трябва надписа да стане "Забранено за сайта". Готово! Вече можете да гледате филми свободно.

1. Натиснете върху иконката на uBlock Origin в горния десен ъгъл.
2. Натиснете върху голямия син бутон, трябва цвета му от син да стане на сив. Готово! Вече можете да гледате филми свободно.